Jeg bruker Toro i barnebursdager for å ha gluten- og melkefrie alternativer, ellers er det lite halvfabrikata her i huset. I tillegg til å ofte ha mye salt, sukker og rare stoffer er det særdeles lite miljøvennlig når man tenker på at søppelet emballasjen lager.
Men altså, Rømmegrøt som skal tilsettes rømme, hva er det i den posen da, overpriset mel?
Eg brukar ekstremt lite Toro. Det begrensar seg til pizzafyllet ein gong i blandt. Eg synest Torosupper, gryter og sausar smakar syntetisk, og opplever faktisk at kroppen blir skikkelig "dvask" kvar gong eg har i meg slik mat. :sorry:
Jeg bruker forøvrig ikke Toro. Ikke fordi jeg vil være perkfet eller noe sånt, men fordi det går like raskt å lage det selv og det er mye sunnere og smaker bedre. Stort sett altså. Jeg kan gå med på at enkelte Toro-ting sikkert smaker ok.
Barna liker toro tomatsuppe, det hender vi bruker pizzafyllet og ellers amerikansk gryterett i pitabrød hvert skuddår. Før i tiden, da jeg var ung (:knegg:), hadde jeg en egen toroskuffe på kjøkkenet. Nå er den ganske så tom, og innholder kaffeposer, brødposer, nøtter, mandler, solsikkekjerner og linfrø.
Egentlig er det ikke TORO jeg bruker der. Den sjelden gang vi har rømmegraøt bruker jeg Fjordland sin. Fordi det er kun jeg i huset som spiser rømmegrøt.
Det går sjelden i gryter her og, men jeg så vi hadde en pose i skuffen. Jeg er ikke sånn grytedame egentlig.
Sauser bruker vi veeldig sjelden, da ingen av oss ER sausmennesker.
Når jeg satte meg ned og så på hva jeg hadde lagt inn - så er det jo egentlig ting jeg sjelden bruker nå. Kanskje er jeg mindre TOROmenneske enn jeg tror? :sjokk:
Har FP ånden tatt meg? :redd:
Vi bruker også Fjordland i ny og ne, til og med så ofte som en gang i uka vil jeg tro. Men å koke ris, grøt, lage pannekaker og pizzafyll gjør jeg kjapt og greit fra bunnen av. Jeg kan være enig i at indiske sauser tar litt lenger tid, men da kan man lage opp en bønsj en søndag og fryse i posjonspakninger. Ekte indisk smaker så milevis fra toros ferdigvarianter, at de burde egentlig ikke få lov til å kalle det indisk.
Jeg bruker ofte Toro på sauser og gryter, for jeg er så elendig til å lage sånt som skal krydres og jevnes. Men aldri spaghetti og pizzafyll. Heller aldri pannekaker, vafler, kaker eller boller. :stolt:
De aller fleste. Jeg synes faktisk Fjordland sine middager er knallgode, og passer fint når man har lyst på "mammas kjøttkaker" og lignende, men ikke gidder å lage det bare til seg selv.
Den bolognese-gryten det er bilde av i hovedinnlegget er kjempegod hvis man slenger den i en ildfast form, ost over, gratinerer, og spiser med salat og hvitløksbaguetter. :jupp:
Faktisk en av de første middagene jeg lærte å lage. :humre:
Den boil-in-bag-greia er faktisk ikke så dum. Sjokoladekaken (og andre kakemikser) får en merkelig konsistens syns, jeg. Me no like. Pannekaker og vafler og sånt er minst like kjapt å lage fra bunnen, og så vet man jo akkurat hva man får i. Jeg tror ikke jeg har smakt noen sånne ferdigprodukter heller. :gruble:
Jeg bruker mye Toro rett og slett fordi jeg ikke kan å lage mat fra bunnen av. Jeg skal nok få det til, men det krever litt mer enn jeg har tid til der og da også går det i glemmeboka senere.
Men jeg kommer meg :)
Boil in bag synes jeg er skikkelig upraktisk. Jeg brenner meg hver gang, og eneste jeg sparer på det er at jeg slipper å vaske et litermål.
Jeg får vondt i magen av mange Toroprodukter, men browniesene er faktisk overaskende gode synes jeg. Pizzafyll på pose hadde jeg glemt at eksisterte. Kanskje jeg må stikke nesen ut fra FP (eller inn i sånne tråder som dette) oftere?
Jeg liker spagettisausen (som jeg gjerne tilsetter løk, hvitløk, oregano, melk og vin*), vaffelmiksen og karri- og schezuangrytene i svarte papp-pakker. Ellers brukes rett som det er supper, f.eks. tomat- og spinatsuppe, som begge tilsettes ekstra snadder.
Ja, jeg kan lage det fra bunnen, men noen dager er Toro bedre. :stolt:
Å jada, bruker Toro rett som det er. Synes mange av produktene er bedre enn det jeg klarer å lage selv. :o Men jeg øver meg på mye fra bunnen av. :stolt:
Hæ? Det er da lett, man bare prøver å åpne den glovarme drittposen for å helle ut risen. Jeg står der og sjonglerer med ei saks mens jeg prøver å unngå å brenne meg ihjel.
Gjør du altså? Hm.
Jeg bare setter den på høykant. Tar tak i fliken, klipper opp og vender rundt. Aldri brent meg jeg. Men jeg tømmer av vannet, og lar den ligge noen minutter først.
Jeg laget forøvrig Toros amerikanske gryte i går med karbonadedeig og den smakte helt grusomt! Jeg kom på hvorfor vi aldri bruker gryteretter!! Jeg og ungene spiste lite, men mannen koooste seg og var meget fornøyd! Han følte seg nok som på sin mors kjøkken. :himle: Svigermor er ingen gourmet, for å si det sånn. :knegg:
Jeg bruker den "brownies for langpanne"-blandinga hver eneste gang ungene skal ha med kake et eller annet sted. Frustrerende nok (men dog behagelig) er det en av de beste kakene de vet om. Har hatt med meg den til elever også, og samtlige har spurt om oppskriften :knegg:
Boil in bag ris brukes her også :jupp:
Ellers bruker jeg litt sauser fra toro. Jeg er ikke så glad i brun saus laget fra bunnen, så jeg foretrekker faktisk toro. Andre sauser lager jeg selv.
Jeg er ikke superglad i å lage mat og ikke særlig redd for halvfabrikata heller, så jeg bruker mye Toro. Toro supper, Toro sauser, Pasta di Pharma, Spaghetti osv osv osv.
Jeg bruker av og til Hollandaise og Bearnaise-sauseposene når jeg slanker meg. For de er lett å jukse med (bare litt smør, skummetmelk) når man kan sprite dem opp med krydder. Man får jo ikke ekte H. eller B. saus seffern, men man får en mager variant, med smørsmak, som har riktige konsistensen med en brøkdel av kaloriene. Skal man lage ækt saka blir det jo en milliard av dem.
Hver gang jeg bruker Toro produkter så merker jeg hvor lite salt jeg bruker i maten til vanlig, eller hvor mye salt som egentlig er i de halvfabrikataene. Jeg blir bare sååå stor over natten.
Ja. :knegg: Men pizzadeig på pose er jo enda rarere, for til boller og endel brød trenger man jo tross alt kanskje mange forskjellige ingredienser, mens til pizzabunn trenger man mel, olje, vann og salt.
Det brukes Toro her i heimen, ja, sånn fra tid til annen.
Kremet tomatsuppe hadde vi seinest i dag, og Bali kyllinggryte spiste vi i går. Brun saus heri huset kommer også fra Toro de få gangene vi lager det, og Meksikansk gryte hender det en sjelden gang vi har. Noen ganger bruker jeg pizzafyll fra Toro (ikkke bunn, altså - der går grensa!), og så syns jeg det er kjekt å ha en vaffel-mix-pose eller to liggende i tilfelle overraskende besøk (ikke alltid vi har egg og sukker og melk nok til å lage røre fra bunnen av). Og så bruker vi både risgrøten og rømmegrøten fra Toro. Sikkert flere også, men det var de jeg kom på nå.
(Jeg kan lage mat fra bunnen også, altså, selv om det ikke ser sånn ut nå. :knegg:)
Den spanske gryteretten og stroganoffen hender det vi kjøper. Og tomatsuppe med makaroni. Den synes jeg smaker grusomt, men resten av familien elsker den.
Og du er ikke alene, Iset. Jeg har prøvd Boil in bag en gang og hadde store problemer. Det er jammen lettere å koke ris på normal måte.
Skyt meg, men jeg synes faktisk Toro sin lasagne er god. Ja, den jeg lager fra bunnen er bedre, men jeg synes Toro sin også er veldig god. Det er den jeg har vokst opp på. :knegg:
Jeg bruker Toro glutenfri brun saus, og gl.fri hvit saus. Og langpannekaka og muffinsene. Samt de glutenfrie melblandingene. Og risgrøt. Av og til lager jeg også pose-gratinerte poteter, men ikke fordi de smaker som potetgrateng, de smaker noe helt eget :knegg:
Jeg støtter nok Toro flere ganger i uka ja. Gryterett spiser vi ikke, de fikser jeg overhodet ikke, men noen sauseposer(ikke brun og hvit da) og vaflene fra toro er kjempegode.
Boil in bag bruker jeg også og kjøttkraften fra toro. Jeg er ikke flink på sauser og gryter(som bali kyllingryte f.eks) derfor bruker jeg toro. :)
Dere som brenner dere og driver å klipper opp boil-in-bag risen... dere vet at det er en sånn ferdig stiplet sak som man bare river opp? :humre:
Ellers er jeg nok en Torostøtter, jeg lager mye mat fra grunnen, men en del ting er Toro bedre på enn meg. I allfall de dagene jeg vil ha det lett og kjapt.
Jeg bruker Toro sine supper, jeg kan rett og slett ikke lage gode supper. (Blomkål, tomat og kyllingsuppe) Jeg vet hvordan jeg skal gjøre det, men jeg får ikke god smak. :sukke:
Ellers bruker jeg Toro sin lasagne, har laget fra grunnen flere ganger, men det ble mange ganger prisen og tok en halv evighet, så jeg faller stort sett tilbake på ferdigpakken.
Ellers er det et par gryteretter jeg synes er ok, Meksikansk gryte, Spansk kyllinggryte.
Og til slutt muffins. Igjen, jeg har mange oppskrifter på muffins, men jeg får de ikke så fluffy og lett som Toro sin miks.
Fjordland har jeg forresten vært en flittig bruker av under oppussing av kjøkkenet. Det var overraskende greit. Men, jeg vil ikke kalle det gourmetmat, ei heller minner det om mammas kjøttkaker. Men, det er grei nok smak, minner meg om veikromat.
Det eneste vi bruker fra Toro, er kaldrørt bernaise. :nemlig:
Og vanlig bernaise, da. Hvis den ikke er fra Knorr. :undrer:
Og jeg innrømmer glatt at jeg sjelden lager lasagne fra bunnen av. :lat:
Men pizzafyll? Og pannekaker? Nei, det lager vi bedre selv.
Pizafyll lager man med en god dæsj Heinz ketchup, litt vann, og alskens krydder. Riv i løk, gulrøt, en dæsj hvitløk, sopp om du vil og ellers hva_har_du; og voila!
Ketchup? Lille Ru banner kraftig i kirka nå
Man lager pizzasaus av tomater på boks eller friske, kjørt glatt i mikser og kokt sammen med krydder og litt tomatpuré, og hakket løk og hvitløk. Og så brer man den utover den TYNNE pizzabunnen, legger på mozarella (revet og fersk) og så et lett fyll. :nemlig:
Jeg har enda ikke klart å lage en gryterett jeg like fra grunnen av. Om noen har en oppskrift som er god blir jeg takknemlig.
Lager innimellom spagetti saus og pizza saus fra grunnen av. Men liker glass der.
Sauser bruker vi om det ikke er enkle som brun og hvit saus. Har ikke klart noen andre enda. Disse lager jeg hver gang selv for da blir de enkelt melkefrie.
Burde nok vert flinkere til å lage ting selv. Spesielt nå som vi har en som skal ha melkefri mat. Men liker veldig lite hjemmelaget.
Jeg serverte Toro-browniesene i et selskap en gang, og folk syntes de var greie men de ble litt snurt fordi jeg hadde omgjort på oppskriften så de ikke var så gode som før, trodde de. De ble lettet da jeg sa at jeg ikke hadde ødelagt mine opprinnelige brownies, jeg hadde bare brukt Toro i en nødssituasjon.
Jeg synes de er knallgode. Klart jeg kan lage fårikål og kjøttkaker fra bunnen av hjemme, men når det bare er JEG som skal ha det (evt. eldste også) så synes jeg det er mye greiere å bare kjøpe en pakke Fjordland enn å stå og lage dette fra bunnen av til 1-2 personer. Joda, kan jo fryse ned rester også, men allikevel. Jeg tyr gjerne til Fjordland når det bare er meg, og jeg synes de er vel så gode som hjemmelagde. Det kan jo ikke sammenligned med Toro. Toro er fulle av tilsetninger mens Fjordland er mye renere. Det er jo poteter/ris og kjøtt eller fisk, samt kanskje en saus.
Sauser og supper er ofte fra Toro her i huset. Et og annet glass med spagettisaus eller indisk blir det nok også. Ellers ikke så mye gryterett men vi kan godt ha lasagne eller moussaka fra Toro. Kanskje en kake også en sjelden gang.
For min del handler dette mye om tid, har hatt et travelt og og et slitsomt år før der igjen. Ferdigmat har vært en enkel løsning for å spare tid og krefter. Når jeg engang får bedre tid igjen vet jeg også at jeg kommer til å like å lage mer fra bunnen av. Jeg er egentlig glad i å lage mat.
"Lage store posjoner saus og så fryse ned" :skremt:
Det er sikkert kjempelurt og vi burde sikkert gjøre det alle som én - men jeg får sånn "50-talls husmor utslett" når slikt blir foreslått...
Helle ferdig wokblanding og frossen wokfisk i gryta, for så å stekke det så fort jeg bare kan - og helle på litt chilisaus - se, det er mer meg. :nemlig:
Ikke så mye TORO, men knorr lasagne er en slager her i huset. Eller forresten den meksikanske tomatsuppen er digg. Dolmiosaus er brukanes til pizzasaus, gryteretter og smaker nydelig, men det er vel heller ikke TORO...
jeg sverger til denne. Det er utrolig kjapt, man bare blander sammen, kjevler ut og ferdig. Og blir like god hver gang. Før så hadde jeg et skikkelig pizzabunn-kompleks, fikk det aldri til. Det har jeg ikke lenger.
Ellers bruker vi av og til brun saus fra Toro, og mannen bruker bernaise e.l. Bortsett fra det ikke så mye.
Til kjøtt, ris og pasta har vi istedet ofte grønnsaker, bokstomater, litt hvitvin/cider/eplejuice i diverse varianter som gir en god smak, og mangler ikke noe vi kan få på pose.
Men ellers må jeg si at jeg faktisk sverger til tomatsaus fra Dolmio om vi skal ha spaghetti med kjøttsaus eller lasagne. Har prøvd å lage tomatsausen selv, men synes den blir bleik og trasig, og vanskelig å få den gode smaken.
Vi brukte mer fra Toro tidligere, men nå er det faktisk en stund siden.
Lasagne synes jeg er helt greit fra Toropakke, men nå har jeg funnet en god oppskrift, så nå har jeg tatt opp konkurransen med svigermor om "beste lasagne"..
Vaffelrøre/pannekakemiks er kjekt å ha i hus for oss som er litt lite strukturerte på handlinga. Men det har jeg også blitt flinkere til å ordne selv (fordi egg oftere er i hus nå).
Det samme gjelder forøvrig en del av kakemiksene.
Vi har sjelden saus, men om vi har det, kom den ofte fra Toro tidligere.
Synes en del av produktene er allrighte, men gryterettene har jeg aldri skjønt poenget med. De kunne kuttet ut de ulike typene, og kalt dem Toro gryterett for jeg synes de smaker helt likt (med unntak av Bali kyllinggryte som er lys saus, der er det jo en liten forskjell i det minste).
Jeg synes overhodet ikke gryterettene smaker likt. Amerikansk og mexicansk er noenlunde like, men ellers synes jeg de smaker ganske så forskjellig. Men jeg pleier alltid å sprite dem opp kraftig. I den mexicanske har jeg alltid 1-2 bokser chilibønner, 1-2 løk og 5-6 fedd hvitløk. Sistnevnte har jeg forresten alltid i alle gryteretter.
Jo jeg har prøvd, må alltid prøve alt jeg. :knegg:
En vanlig selvlaget pizzabunn trenger heller ikke å heves. Jeg hevet aldri bunnen før. Jeg lager den nemlig veldig tynn, og da trenger den ikke heving.
Hemmeligheten med auberginer er at du må kjæle litt med dem før du har dem i retten. Biter/skiver av aubergine bør ligge og trekke i kaldt vann et kvarters tid - det trekker ut bitterheten. Har du tid strør du på litt salt og griller dem lynkjapt under grillelementet i steikeovnen etterpå. Litt ekstra jobb, men det er garantert verdt det.
Selv har jeg hatt en periode med stor fysing på Pasta di Parma og de andre pastarettene fra Toro. Det er over nå. Men jeg bruker gjerne sjysausen. Har aldri klart å få til en sånn sjysaus fra bunnen av, og synes den er uvurderlig god til roastbiff, biffebiff eller kyllingfileter. (Alternativet er rødvinssaus - og det lager jeg greit fra bunn, men det er ikke alltid jeg har noe rødvin å avse.) :p
Iset kan pizzasaus! :nemlig:
Noen venner av oss har ketchup, kjøttdeig og ost på pizzaen. Aldri noe annet, og det er det eneste vi har blitt servert når de inviterer på middag. Jeg gruer meg allerede til neste gang. :utakknemlig gjest:
Jeg har funnet et triks hvis du er vant til den kraftige Dolmio-sausen og synes den hjemmelagde mangler "det lille ekstra": En teskje med sesam-olje i helt til slutt gir en super aroma. :ja:
Ellers har jeg også eksperimentert meg fram til en saus som er vel så god som en av de kyllingsausene til Toro (Bretagne?):
Finhakk fire-fem sjalottløk og en halv rød paprika. Virkelig små biter er et must. Ha godt med smør i en liten kjele og surr løk og paprika til løken blir blank. (Kan godt putte oppi litt finhakket hvitløk også.) Ha oppi en spiseskje mel for jevning og rør den godt ut i blandingen så det ikke blir klumper. Hell over melk (3-4 dl). Du kan godt bytte ut en dl. med fløte. La surre noen minutter. Tilsett finhakket, frisk basilikum eller salvie. Smak til med salt og pepper. :nam:
Mannen lager verdens beste pastasaus. :drømme: Forsåvidt jeg også, siden jeg bruker hans oppskrift, hehe. Pastasaus er jo så lett å lage og variere, at det nesten er en liten skam å bruke ferdigposer/glass her.
Jeg himler meg til blindhet når jeg hører om folk som bruker ketchup som pizzasaus. Jeg fatter ikke at det går an! ekstrem pizzasnobb
Jeg lager faktisk 1 stk Calzone til kvelds nå, med mannens deig, tomatsaus, løk, hvitløk, skinke og paprika, og 4 kuler (ikke de store altså) fersk Mozarella. :slafse:
Jeg lager (eller, lager?) mye halvfabrikata, men foretrekker glass og frosne greier i stedetfor posene, og finner gjerne noe annet enn Toro. :knegg: Derimot er de glutenfrie miksene geniale når man har små allergikere på besøk. :jupp:
Et par bokser tomater eller 1 kg friske (vi bruker helst bokser)
1 liten boks tomatpuré
1 klype sukker
1 klype salt
Masse pizzaurter (timian, oregano, basilikum)
1/2 løk
4-5 fedd hvitløk
Kjør tomater i mikser så det blir en glatt puré. Kjør løken og hvitløken i mikser til det er heeelt finhakket. Varm litt smør eller olje i en gryte og fres løk og hvitløk. Ikke la det bli brent.
Tilsett tomatmosen og tomatpuréen, samt krydderet. Fyll opp tomatpuréboksen med vann og ha dette i gryten. La alt koke i 20-25 minutter. Tilsett mer vann om ønskelig.
Her kan man tilsette stekt kjøttdeig, svinekjøtt, koteletter i biter (svigers har ofte det, er veldig vanlig i Sør-Italia, der svigerfar kommer fra) eller annet man liker. Vil man ha en rundere smak man man tilsette litt fløte eller rømme.
Denne sausen (selvsagt uten fløte/rømme) bruker vi som pizzasaus også.
Ingenting med unntak av grøten kanskje.
(Jeg er ingen toro-hater jeg altså, for lat til å være det :fnise: )
Fjordlandsausen er så fæl at jeg vil definere den som uspiselig. TIl og med bikkja vår (som forøvrig spiste sin egen dritt) nekta å spise den - det sier litt :knegg:
takk Iset, minner fælt om det smøreriet jeg prøver å lage. men jeg kjører alt i blender etter at jeg har surret løk og hvitløk, altså surret løk/hvitløk sammen med bokstomater. Synes det blir så blasst uansett hvor mye jeg krydrer.
Men når jeg tenker meg om så er det ikke alltid jeg bruker tomatpure, det gir nok en fyldigere smak.